Mensen houden er vandaag de dag van om groot te wonen. Dit heeft niet in het minst te maken met het feit dat we bijvoorbeeld ook veel meer dan vroeger thuis werken. De beschikking hebben over een thuiskantoor kan dan ook voor veel mensen erg interessant zijn. Dat is echter niet alles. Daarnaast hebben kinderen in vergelijking met vroeger ook veel vaker hun eigen slaapkamer, etc. Omdat we steeds vaker groter wonen spreekt het voor zich dat ook de ruimtes in huis vaker groter zijn. Dat kan interessant zijn, maar het kan ook een minder gezellige sfeer in de hand werken. Heb jij ook grote ruimtes in je woning ter beschikking en wil je dat deze graag op een nette, efficiënte manier ingedeeld kunnen worden? Dan kan het mogelijks erg interessant zijn om in huis gebruik te maken van zogenaamde roomdividers. Wat deze dingen nu precies zijn ontdek je hier op deze pagina.

            Je kan grote ruimtes in één klap gezelliger maken

Voor grote kamers geldt dat ze misschien wel veel mogelijkheden bieden, daartegenover staat dat ze doorgaans heel wat lastiger gezelliger te maken zijn. Reeds tijdens het inrichten van een dergelijke ruimte is het mogelijk dat je geconfronteerd zal worden met bepaalde problemen. Waar moet je nu precies dat ene meubelstuk neerzetten om er toch in te slagen om een gezellige hoek te kunnen creëren? Door gebruik te maken van roomdividers wordt dit probleem in de kern aangepakt. Een roomdivider maakt het namelijk in de praktijk mogelijk om een grote kamer als het ware op te kunnen delen in verschillende, kleine ruimtes.

Bovenstaande is iets wat bij veel mensen tegelijkertijd angst inboezemt. Zij vrezen namelijk dat net door het gebruik van roomdividers het karakter van de ruimte niet langer hetzelfde zal zijn. Dat hoeft niet het geval te zijn, integendeel. Het is namelijk mogelijk om ervoor te kiezen om een “open divider” te plaatsen. Op deze manier kan je het ruimtelijke gevoel behouden terwijl er toch een bepaalde afscheiding wordt gecreëerd. Neem daarbij een stoere hanglamp en je creëert een mooie sfeer in huis.

            Roomdividers zijn lang niet alleen geschikt voor grote ruimtes

Eén van de vaakst gehoorde misverstanden is dat roomdividers enkel en alleen interessant zijn in grote ruimtes. Dat is helemaal niet correct, integendeel. Voor roomdividers geldt bijvoorbeeld dat ze eveneens geplaatst kunnen worden in een studio. In een dergelijke ruimte is het mogelijk om door middel van een roomdivider bijvoorbeeld een mooi onderscheid te maken tussen enerzijds de slaapkamer en anderzijds het woongedeelte van de studio. Op deze manier creëer je meer privacy terwijl ook de indruk van een appartement wordt geschept.

Ook voor de hierboven aangehaalde situatie geldt evenwel een belangrijk aandachtspunt. Het is in de praktijk dan ook zeer belangrijk om er aandachtig voor te zijn dat je de kamer niet volledig vol gaat bouwen. Het wordt dan ook altijd sterk aangeraden om te opteren voor een enigszins open oplossing. Op deze manier kan je optisch dan wel zorgen voor een verdeling, maar voorkom je dat je geconfronteerd wordt met een opgesloten gevoel.

            Roomdividers creëren meer ruimte in je woning

Bovenstaande is een stelling waar heel wat mensen ongetwijfeld de wenkbrauwen van zullen fronsen. Hoe kan je nu door middel van een roomdivider namelijk meer ruimte creëren in je woonst? Zeer eenvoudig. Voor het merendeel van de roomdividers die er bestaan geldt namelijk dat ze extra opbergmogelijkheden introduceren. Zo kan je er bijvoorbeeld je collectie boeken in kwijt of kan je er zelfs enkele mooie wijnflessen in integreren. Daarnaast zijn er zelfs dividers beschikbaar die gebruikt kunnen worden als een soort van dressing. Deze laatste zie je bijzonder vaak opduiken in studio’s. In principe zouden we dan ook kunnen stellen dat een roomdivider een zeer handige opberger is.

            Creëer extra stijl in je woning met roomdividers

Roomdividers zijn vrij stevig uit de kluiten gewassen elementen die je in je interieur gaat integreren. Dit zorgt ervoor dat het altijd belangrijk is om stil te blijven staan bij de uitstraling waarover ze beschikken. In het meest ideale geval zorg je er natuurlijk voor dat de dividers van je keuze aansluiten op de gekozen stijl van het interieur. Slaag je daar in? Dan zal je kunnen vaststellen dat er een gestroomlijnd geheel zal ontstaan. Je kan het echter natuurlijk ook over een andere boeg gaan gooien.

Een tweede optie waarover je beschikt is namelijk het creëren van een contrasterend effect tussen de roomdividers waar je gebruik van gaat maken en de gehanteerde stijl in het interieur. Zo kan je bijvoorbeeld een industriële roomdivider integreren in een interieur dat verder over een strakke, moderne uitstraling beschikt. Eenzelfde contrast valt ook te realiseren in een klassiek getint interieur. Naar welke optie jouw voorkeur uiteindelijk uitgaat is uiteraard geheel afhankelijk van jouw persoonlijke smaak. Beide opties zijn echter perfect mogelijk.

            Roomdividers zorgen voor meer privacy

Het spreekt voor zich dat je niet graag wil dat mensen zomaar overal in de ruimte zicht op hebben wanneer ze deze betreden. Een klassiek voorbeeld dat we eerder op deze pagina reeds hebben aangehaald is de studio. In een studio is het vaak zo dat mensen bijvoorbeeld niet alleen eten en werken, maar ook slapen in dezelfde ruimte. Wil je graag dat je vanaf de eettafel geen uitzicht hebt op je bed? Dan kan je ervoor kiezen om tussen deze twee onderdelen van de ruimte een roomdivider te plaatsen. Zo wordt in de praktijk eigenlijk een beetje de uitstraling van een appartement gerealiseerd. Kies een andere stijl voor je slaapkamer meubels en creëer de illusie van twee verschillende kamers.

Elke ruimte biedt op zich veel meer potentieel dan je wellicht in eerste instantie zou kunnen denken. Dat geldt zowel voor een grote als voor een kleine ruimte. Veel mensen (ook jongeren) vinden het idee van een studio tegenwoordig niet meer zo fijn omdat ze vrezen op geen enkele manier aanspraak te kunnen maken op een beetje privacy. Dat is echter niet juist. Roomdividers kunnen hier zonder probleem voor zorgen. Dit bovendien ook nog eens zonder dat je stil hoeft te blijven staan bij een torenhoge kostprijs. Ook dit laatste is een zeer belangrijk voordeel waar je op kan rekenen bij het kopen van een divider. De prijzen vallen in de praktijk veel beter mee dan je in eerste instantie zou verwachten. Een grote of een kleine ruimte opdelen? Kies voor een roomdivider van Furnea!